Fantastisk natur! 

MIDT I SMØRØYET
For de som kjenner Blefjell er det godt kjent at man her får tilgang på fantastisk natur med 100 km langrennsløyper, utallige turmuligheter og fine fiskevann - under 2 timer fra de fleste byer på Østlandet. 

Området Store-ble er det høyeste beliggende området på Blefjell. Området ligger som en rygg i retning nord-sør og strekker seg fra Blenuten (1213 moh) i sør til Sigridsfjell (1194 moh) i nord.


Bletoppen som strekker seg 1342 moh har utsikt til Knuten og Skrimfjellene i sørøst og mot sørvest kan du se Lifjell. 


Blefjell byr på unik natur med snaufjellet allerede fra 600 meter over havet! Det er et eldorado og er kjent for god preparering i alle helger og ferier, men kan være noe mer variert i ukedagene. Tilbudet blir imidlertid stadig bedre. Ta utgangspunkt i Borge Fjellhandel, Blestua etc., og opplev de herlige serveringstilbudene vi har i høyfjellet, Strutåsen fjellstue og Solobua - og nyt i fjellnaturen. Det er også en rekke langrennsløyper lengre ned i fjellet, som er spesielt egnet om været er utsatt. Blefjell har det meste for de aller fleste! Skøyting og klassisk stil.  

Blefjell, i skillet mellom Telemark og Buskerud er et tradisjonelt seterområde med idylliske gamle seterhus og setervoller. Barskogen trekker seg opp til 750 meter, og det forholdsvis avgrensede høyfjellsmassivet når sitt høyeste punkt på Bletoppen, 1342 meter over havet. På Blefjell lever en liten, stedfast villreinstamme som for tida teller ca 150 dyr. Dyra er et verdifullt element i fjellets fauna og man forsøker å forvalte stammen etter beste evne, blant annet med å skjerme dem mot forstyrrelser. For sportsfiskeren kan Blefjell by på noe for en hver smak, fra sprelsk ørret i krystallklare høyfjellsvann, elver og stryk.

Blefjell kan by på unike fjellopplevelser og godt merkede stier. Du trenger ikke være en fjellgeit i toppform for å bestige Blefjell-topper. Fantastiske muligheter gjennom hele året, især på Blefjellplatået.